Een veilige verhuizing van machines

Verhuis & opslag Blog

Als je een eigen bedrijf hebt is het soms noodzakelijk om machines te verhuizen. Dat kan het geval zijn door een uitbreiding, een verhuizing of de aankoop van nieuwe machines waardoor de oude machines het veld moeten ruimen. De verhuizing van machines kan een lastige klus zijn. Veel machines zijn zwaar, groot en onhandig in transport. Er zijn een aantal punten waar je op kan letten om de verhuizing gemakkelijker te maken. Wil jij hier meer over weten? Lees dan snel verder.

De planning
Het maken van een goede planning is essentieel voor de veilige verhuizing van een machine. Het is belangrijk om eventueel aanwezig personeel goed te informeren over de planning. Ook kan je overwegen om mensen die dagelijks met de machine werken mee te laten denken over de planning. Zij kennen de machine namelijk goed en weten wat wel en niet mogelijk is.

In een planning kan je allereerst vastleggen op welke datum de verhuizing plaats gaat vinden. Daarnaast is het belangrijk om te beschrijven hoe de verhuizing precies gaat plaatsvinden, welke materialen nodig zijn, of de machine als een geheel verhuisd kan worden en welke mensen verantwoordelijk zijn voor welke onderdelen van de planning. Zo wordt duidelijk wat er precies gaat gebeuren en wat de taken en verantwoordelijkheden zijn tijdens de verhuizing van machines.

Demontage
Het is belangrijk om de machines voor de verhuizing los te koppelen. Veel (zware) machines staan met bouten en moeren vast aan de bedrijfsvloer. Als de machine te groot of te zwaar is om in zijn geheel verhuisd te worden, dan moeten verschillende onderdelen worden afgekoppeld. Staat de machine op een verdieping, dan zal er waarschijnlijk een kraan ingeschakeld moeten worden tijdens de verhuizing. De machine moet daarna op een of meerdere trailers geladen worden voor het transport.

Het kan zijn dat je zelf mensen in dienst hebt die de verhuizing kunnen regelen. Mocht dit niet zo zijn of heb je specialistische materialen of kennis nodig, dan kan je een gespecialiseerd verhuisbedrijf, bijvoorbeeld Van Dijk De Meern BV, inschakelen. Zij hebben alle kennis en veel ervaring in huis als het gaat om de verhuizing van machines. Zo weet je zeker dat jouw machine op een veilige manier op de nieuwe locatie aankomt.

Montage
Zorg ervoor dat de nieuwe locatie voor de machine gereed is op de dag van de verhuizing. Alle elektriciteit moet klaar zijn en de machine moet direct op de juiste plaats gezet kunnen worden om onnodige, risicovolle verplaatsingen te voorkomen. Als de verhuizing succesvol is, kan je snel weer gebruik maken van je machine!

Delen  

8 december 2022

Ellen blogt over verhuizingen

Hoi allemaal! Ik ben Ellen en sinds kort schrijf ik hier alles neer wat ik heb bijgeleerd over verhuizingen en alles wat er bij komt kijken. Ik ben namelijk onlangs verhuisd en aangezien verhuizen wel wat organisatie en planning vraagt, leek het mij leuk ervaringen te kunnen delen met diegenen die dezelfde kant op gaan en binnenkort ergens verhuizen. Sinds ik aan verhuizen ben beginnen denken, ben ik allerlei zaken gaan lezen omdat ik er van overtuigd ben dat een goede voorbereiding het halve werk is. En dat is het ook, door op voorhand goed te plannen en te organiseren verloopt alles op dat belangrijke moment veel vlotter en kun je er des te meer van genieten. Ontdek er hier alles over!