Zo pak je particuliere verhuizingen goed aan

Verhuis & opslag Blog

Verhuizen naar een nieuwe woning is een bijzonder en leuk moment om naar uit te kijken. Maar voordat je jouw nieuwe woning in kunt, zul je eerst compleet over moeten met jouw inboedel. Er zal niemand zijn die zegt dat verhuizen een hobby is. Er komt veel bij kijken en het kan enorm stressvol zijn. Het is daarom belangrijk dat je een verhuizing goed aanpakt. In dit blogartikel lees je handige tips voor particuliere verhuizingen.

Start op tijd
Het overhevelen van een complete inboedel is niet niks. Begin tijdig met inpakken en zorg dat je genoeg tijd inplant om alle zaakjes op orde te brengen. Het is helemaal niet vreemd om al een aantal maanden van tevoren te beginnen met de eerste klusjes en de eerste spullen in te pakken. Door op tijd te starten, voorkom je dat je een week van tevoren enorm veel stress hebt over het verhuizen van de inboedel.

Maak een planning
Het lijkt vrij simpel om jouw spullen in verhuisdozen te stoppen en te verhuizen, maar dat valt nog vies tegen. Je moet jouw woning netjes achterlaten en je kunt niet al jouw spullen al weken van tevoren opruimen. Het is daarom aan te raden om een duidelijke planning te maken voor jouw verhuizing. Welke spullen kun je al eerder in verhuisdozen stoppen en welke zaken kun je al eerder regelen? Zo kun je bijvoorbeeld al eerder abonnementen opzeggen en verzekeringen aanpassen.

Huur een schoonmaakbedrijf in
Tijdens het verhuizen wil je je natuurlijk geen zorgen hoeven maken over de oplevering van jouw oude huis. Schakel daarom een schoonmaakploeg in die aan het einde van de verhuisdag jouw oude woning helemaal op orde maakt. Zo kun jij direct genieten van jouw nieuwe woning en sluit je het hoofdstuk van jouw oude woning helemaal af.

Durf om hulp te vragen
Dat je veel zelf kunt doen, hoeft niet te betekenen dat je dit ook allemaal zelf moet doen. Is het mogelijk om met een grote auto een aantal keer op een neer te rijden en de spullen over te plaatsen? Dit kan een handige optie lijken, maar wanneer je een wagen kunt huren waarmee je in één keer kunt verhuizen, is dit natuurlijk een stuk eenvoudiger. Schakel eventueel de hulp van een professionele verhuisservice in om zo nog sneller en effectiever te kunnen verhuizen.

Particuliere verhuizingen: liefst zonder stress
Ga jij binnenkort particulier verhuizen? Maak dan gebruik van de bovenstaande tips om vlekkeloos te kunnen verhuizen. Geniet van een dag zonder stress en maak er een unieke ervaring van om naar jouw nieuwe woning te gaan.  

Delen  

21 juli 2020

Ellen blogt over verhuizingen

Hoi allemaal! Ik ben Ellen en sinds kort schrijf ik hier alles neer wat ik heb bijgeleerd over verhuizingen en alles wat er bij komt kijken. Ik ben namelijk onlangs verhuisd en aangezien verhuizen wel wat organisatie en planning vraagt, leek het mij leuk ervaringen te kunnen delen met diegenen die dezelfde kant op gaan en binnenkort ergens verhuizen. Sinds ik aan verhuizen ben beginnen denken, ben ik allerlei zaken gaan lezen omdat ik er van overtuigd ben dat een goede voorbereiding het halve werk is. En dat is het ook, door op voorhand goed te plannen en te organiseren verloopt alles op dat belangrijke moment veel vlotter en kun je er des te meer van genieten. Ontdek er hier alles over!